Over Rich

Hét event in Rijsbergen waar muziek, zang, dans en beeld samenkomen

Met RICH willen we een ontmoetingsplaats creëren voor jong en oud en een podium bieden aan bekend en onbekend Rijsbergs talent. Want alleen dankzij de inzet van onze talloze talentvolle vrijwilligers kunnen we van RICH een succes maken.  

Het ontstaan van RICH
In 2011 werd het 90-jarig bestaan van muziekvereniging St. Cecilia met verschillende uitvoeringen gevierd. Na dit grote succes werd besloten om hier een vervolg aan te geven en 
St. Cecilia initieerde de oprichting van Stichting RICH. I2013 was daar het eerste RICH event; twee concertavonden die veel weg hadden van Night of the Proms. Met een volle zaal op beide concertdagen werd aan hooggespannen verwachtingen voldaan. Hiermee werd RICH in een klap een begrip in Rijsbergen. 

In 2015 vond de tweede editie plaats met een geheel nieuw thema: Van Hollandse Bodem. Het was wederom een groot succes met twee uitverkochte uitvoeringen voor een laaiend enthousiast publiek. Van entertainment gingen we in 2018 op de iets serieuzere tour. Met de Rijsbergse variant op The Passion werd de St Bavo kerk omgetoverd tot theater. Het resultaat was, al zeggen wij het zelf, indrukwekkend en er werd in het dorp nog lang over nagepraat. In 2020 veranderde het Koutershof in een Amsterdamse kroeg. Ameezing werd een laagdrempelig event met bekende meezingers waar het podium en de microfoon ter beschikking stond voor iedereen. Dit zorgde voor drie ongedwongen avonden waar ‘gezelligheid’ de boventoon voerde. En dan natuurlijk de recente In the Picture shows ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van St Cecilia. Gedurende 3 dagen werden alle verwachtingen overtroffen op gebied van muziek-zang-dans-geluid-beeld en vormgeving.

In 2025 keert RICH weer terug in Rijsbergen! Hou de website of social media in de gaten voor het laatste nieuws.